V Osnovni šoli Kidričevo se je v velikem finalu 16. Otroške varnostne olimpijade med seboj pomerilo 18 ekip četrtošolcev iz osnovnih šol z območja Policijske uprave Maribor, ki so bili najboljši v šestih predtekmovanjih. 

Obiskali sta nas smučarski skakalki Nika Vodan in Urška Bogataj ter odgovorili na zanimiva vprašanja. S policijskim orkestrom so si prisotni zapeli nekaj pesmi. Perutnina Ptuj je poskrbela za dobro okrepčilo tekmovalcev in navijačev, preletel nas je policijski helikopter, predstavili so se vojska, gasilci, finančna uprava, civilna zaščita, nujna medicinska pomoč in policisti.

Zahvaljujemo se vsem partnerjem otroške varnostne olimpijade za odlično sodelovanje in darila tekmovalcem. To so Perutnina Ptuj, Decathlon in Zavarovalnica Triglav.

Velika zahvala tudi občini Kidričevo in osnovni šoli Kidričevo.

Največ znanja, sposobnosti in seveda tudi malo športne sreče so letos prikazali učenci osnovne šole Anice Černejeve Makole, ki so postali zmagovalci 16. otroške varnostne olimpijade. Na drugo mesto se je uvrstila osnovna šola Videm – podružnica Sela in na tretje mesto osnovna šola Angela Besednjaka – 2.ekipa.

  1. mesto – Osnovna šola Anice Černejeve Makole
  2. mesto – Osnovna šola Videm – podružnica Sela
  3. mesto – Osnovna šola Angela Besednjaka – 2.ekipa

Čestitamo vsem finalistom!

 

Foto: Tatjana Breznik

Priprave

Otvoritev finala

Predstavitev ekip

Tekmovanje

Obisk gostov

Rezultati

Se vidimo naslednje leto. Ekipa Otroške varnostne olimpijade