Na čudovit sončen dan smo se policisti in policistke ter prijatelji z dobrodelnim srcem ponovno odločili preveriti koliko moči, kondicije, vztrajnosti in tudi trme je potrebno, da premagamo slavnih 455 “šteng” pod mariborsko Kalvarijo.

 

Pred pričetkom tekmovanja smo seveda pozdravili znance in prijatelje, izmenjali strategije, malce “prikrili” svojo pripravljenost, se ogreli in opravili še zadnje telefonske pogovore.

Foto: Tatjana Breznik

 

Odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in tudi državno prvenstvo Policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah je odprl mag. Donald Rus, direktor policijske uprave Maribor, ki se je nato s svojo ekipo vodstva PU Maribor kot prvi pognal po stopnicah.

Nato smo v izboljšanje njihovega rezultata krenili ostali

 

Na 9. Štengijadi smo zbrali 1.020 evrov. Podarili smo jih Kriznemu centru za otroke PALČEK, zatočišču za kratkotrajno celodnevno obravnavo otrok do 6 leta starosti, ki se znajdejo v stiski, zaradi katere je potrebna takojšnja izločitev iz okolja v katerem bivajo.

 

Na 9. državnem prvenstvu Policije v teku po 455 “štengah” na Kalvarijo je zmagala ekipa Postaje konjeniške policije Ljubljana. Prav tako je tretjič zapored osvojila tudi velik prehodni pokal in ga prejela v trajno last. Čestitamo!

 

Rezultati –> Rezultati_TROJKE_.pdf

 

9. Štengijado smo pripravili:

Vabljeni ponovno naslednje leto!

Kategorije: Štengijada