V Športni dvorani Lukna v Mariboru se danes v velikem finalu 14. Otroške varnostne olimpijade med seboj meri 18 ekip četrtošolcev iz osnovnih šol z območja Policijske uprave Maribor, ki so bili najboljši v šestih predtekmovanjih. Naj zmaga najboljša ekipa!

 

To so finalisti 14. Otroške varnostne olimpijade:

Veliki finale sta odprla Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor in Helena Kujundžič Lukaček, podžupanja Mestne občine Maribor:

Tudi danes v prvi igri tekmujemo kdo je bolj spreten v igri “človek ne jezi se” in kdo bolje pozna odgovore na zastavljena vprašanja s področja splošne varnosti:

V 2. igri tekmujemo kdo bo prej pravilno sestavil logotip določene interventne službe:

V odmoru so se nam tudi tokrat predstavile službe, ki skrbijo, da živimo varno:

V 3. igri se med seboj merimo, kdo je bolj spreten na kolesu:

V zadnji igri tekmujemo, kdo bo z brentačo načrpal in zbral največ vode:

Po zadnji igri so se nam predstavili vrhunski športniki, zaposleni v Slovenski Policiji, Slovenski vojski in Finančni upravi Republike Slovenije: Filip Flisar, Boštjan Kline, Ana Drev, Maruša Ferk, Marino Kegl in Klemen Kosi

Pred nami je le še razglasitev najboljših. Le kdo je bil letos najboljši med najboljšimi 18 ekipami četrtošolcev iz osnovnih šol z območja Policijske uprave Maribor?  Nestrpno čakamo, kateri od teh pokalov bo čigav!!!

Pred razglasitvijo rezultatov je Bojan Kitel, vodja Službe direktorja Policijske uprave Maribor svečano predal vrednostni bon za 1.100 evrov, ki smo jih zbrali na 8. Štengijadi, sekretarju Zveze priajteljev mladine Maribor Božu Raušlu:

 

Znani so rezultati velikega finala 14. Otroške varnostne olimpijade. Zmagovalci so OŠ Ivanjkovci! Čestitamo!!!!!

In to smo mi, ki smo ustvarjali 14. Otroško varnostno olimpijado: