Mi smo odločeni in pripravljeni, da se kljub slabšemu vremenu in še slabši vremenski napovedi spopademo s 455 “štengami” na Kalvarijo nad totim našim mestom. Med seboj se bomo merile mešane trojke za odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in letos že tretjič tudi za državno prvenstvo Policije:

Zmagovalci bodo prejeli pokale, zmagovalec odpretega prvenstva Policijske uprave Maribor pa veliki prehodni pokal:

8. Štengijado sta odprla Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor in Božo Raušl, sekretar Zveze prijateljev mladine Maribor:

Pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik je sprejel izziv in je skupaj s predstavnicama Zveze prijateljev mladine Maribor na otvoritvi formiral mešano trojko ter so se prvi, izven konkurence in v “plesnih čevljih” spopadli s “štengami”:

Štartalo je že prvih 10 ekip:

Štartalo je tudi drugih deset ekip:

S štengami se je spopadlo že tretjih deset ekip:

Štartalo je tudi že četrih deset ekip:

Proti vrhu se je podalo tudi že petih deset ekip:

Štartale so še zadnje ekipe:

Na 8. Štengijadi smo zbrali 1.100 evrov, ki jih bomo na velikem finalu 14. Otroške varnostne olimpijade, v četrtek, 23. 5. 2019, svečano predali Zvezi prijateljev mladine Maribor. S tem bomo nekaterim otrokom, ki jim starši tega ne morejo, omogočili letovanje na morju oz. na Pohorju.

Na 3. državnem prvenstvu Policije v teku po 455 “štengah” na Kalvarijo je zmagala ekipa Postaje konjeniške policije Ljubljana. Čestitamo!

Ekipa Postaje konjeniške policije Ljubljana je bila najboljša tudi na Odprtem prevenstvu PU Maribor. Čestitamo! S tem so ponovno osvojili tudi veliki prehodni pokal:

8. Štengijado smo pripravili: