Pod mariborsko Kalvarijo smo slovenske policistke in policisti trdno odločeni, da se z našimi kolegi, s katerimi se srečujemo pri našem delu, s prijatelji, znanci in vsemi drugimi, ki so humanitarni po srcu, pomerimo v teku po 455 “štengah”.

Prireditev – odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in letos že drugič tudi državno prvenstvo Policije, v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah sta odprla Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribpr in dr. Ivan Štuhec, direktor Zavoda Antona Martina Slomška.

Vse je pripravljeno, da se tekma prične:

In prva ekipa je štartala:

Z nami je tudi nekdanji miličnik in upokojeni policist Štefan Abraham, ki nam, kot strasten zbiratelj vsega, kar je povezano z Milico in Policijo, predstavlja opremo iz časov Ljudske milice.

Na 7. Štengijadi tekmujemo:

Tako smo premagovali “štenge”:

Na 7. Štengijadi smo zbrali 1.055 evrov. Podarili smo jih Zvezi prijateljev mladine Maribor, ki bo s temi sredstvi omogočila letovanje ob morju tistim otrokom, ki jim starši tega ne morejo omogočiti. Če smo s tem izzvali vsaj en otroški nasmeh, smo dosegli svoj cilj.

Čeprav so drugo polovico tekmovanja spremljale deževne kaplje, bomo razglasitev najboljših pričakali v sončnem vremenu. Najboljšim bo pokale podelil pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik.

Rezultati odpretega prvenstva Policijske uprave Maribor:

Rezultati 2. državnega prvenstva Policije:

Drugouvrščena ekipa je zaradi drugih obveznosti žal predčasno zapustila prireditev.

 

Kategorije: Štengijada

1 Komentar

Donacije za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin | ZPM-MB.si · maj 23, 2018 ob 10:25 dop

[…] 2018 je s športnim vzponom na mariborsko Kalvarijo  potekala 7. Štengijada v okviru 13. Otroške varnostne […]

Komentarji so onemogočeni.