1. junija 2017 je v Športni dvorani Lukna potekalo finale 12. Otroške varnostne olimpijade v katerem se je pomerilo 20 ekip četrtošolcev osnovnih šol iz območja Policijske uprave Maribor in ena iz sosednje Hrvaške, ki so bili najboljši v šestih predtekmovanjih. Na koncu je slavila OŠ Ljudski vrt Ptuj – podružnica Grajena.

Otroške varnostne olimpijade

Tekmovalce so pred pričetkom tekmovanja pozdravili Tadej Mežnar iz Športnih objektov Maribor, Zdravko Luketič, podžupan Mestne občine Maribor in Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor.

Otroške varnostne olimpijade

G. Viltužnik je Saši Mikiču, predsedniku Zveze prijateljev mladine Maribor, slovesno izročil bon za 1.385 evrov, ki smo jih zbrali na 6. Štengijadi, s katerimi bomo pomagali omogočiti letovanje na morju tistim otrokom, ki si tega sicer ne bi mogli privoščiti.

Otroške varnostne olimpijade

Zatem, ko sta tekmovalce ogreli Lara in Špela iz Plesnega kluba Lara, se je pričelo zares! Finale.

Otroške varnostne olimpijade

V odmoru so nam svoje delo in opremo predstavile službe, ki skrbijo za našo varnost.

Otroške varnostne olimpijade Otroške varnostne olimpijade Otroške varnostne olimpijade

Po štirih igrah in neusmiljenem in trdem boju, smo dočakali zmagovalce!

Otroške varnostne olimpijade Otroške varnostne olimpijade Otroške varnostne olimpijade Otroške varnostne olimpijade

Zmagovalci finala so:

  1. OŠ Ljudski vrt Ptuj – podružnica Grajena
  2. OŠ Slave Klavore Maribor
  3. OŠ Videm – podružnica Sela.

 

Vse ekipe so prejele pokale. Podelili so jih Tadej Mežnar iz Športnih objektov Maribor, Zdravko Luketič, podžupan Mestne občine Maribor, Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije, Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor in Branko Viher, vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor .

Predstavili so se nam tudi vrhunski športniki Rok Dragšič, Tim Gajser, Martin Bau, Urška Žolnir in Maja Mihalinec, nato pa smo zaplesali še z Matejo iz Športnega društva M-fit.

 


Dodaj odgovor