V lepem in sončnem dopoldnevu je 23. maja 2017, na stopnicah na mariborsko Kalvarijo potekala že 6. Štengijada, športno tekmovanje letošnje že 12. Otroške varnostne olimpijade. Rekordnih 60 ekip se je zbralo pri Zavodu Antona Martina Slomška in se spoprijelo s tekom (pa tudi s hojo) po 455 stopnicah na vrh Kalvarije. Ekipe sodelujočih pri izvedbi Otroške varnostne olimpijade so prišle iz vrst Policije, Slovenske vojske, gasilcev, osnovnih in srednjih šol in zasebnih podjetij.

Štengijada

Štengijada

Sodelujoče in goste so pozdravili predstavnica Zavoda Antona Martina Slomška Maribor Alenka Šverc, predsednik Zveze prijateljev mladine Maribor Saša Mikič in pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik.

Štengijada

Štengijada v vsakem vremenu
Čeprav so se približno na polovici tekmovanja nad nas zgrnili zelo temni oblaki, smo jih z dobro voljo, odločenostjo biti humanitarni in s pozitivno energijo, odgnali. Razglasitev rezultatov smo zato spet pričakali v sončnem vremenu.

Najboljšim so pokale podelili predsednik Zveze prijateljev mladine Maribor Saša Mikič, vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Branko Viher in pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik.

Na prva tri mesta na 6. Štengijadi so se uvrstili:

  1. »Tek od A do Ž« iz Slovenske vojske (Mateja Mlinar, Marko Kaloh in Matjaž Črešnar) s časom 2:30,32
  2. 72. Brigada Slovenske vojske – 1. ekipa (Lidija Koprek, Matej Mavrovič, Lenart Pupaher) s časom 2:53,47
  3. PU Murska Sobota (Aleksandra Žižek, Tomaž Pivec in Avgust Sobočan) s časom 3:01,52.

 

Na državnem prvenstvu Policije v teku mešanih trojk po stopnicah so se na prva tri mesta uvrstili:

  1. PU Murska Sobota (Aleksandra Žižek, Tomaž Pivec in Avgust Sobočan) s časom 3:01,52
  2. Specializirana enota za nadzor državne meje – 1. ekipa (Urška Robnik, Rok Merzel in Marko Černel) s časom 3:07,56
  3. PP Maribor II – 1. ekipa (Ksenja Pušnik, Sašo Magdič in Gregor Jaunik) s časom 3:10,98.

 

Prehodni pokal so že drugo leto zapored osvojili Tek od A do Ž.

In še najpomembnejše: ob pomoči Zveze prijateljev mladine Maribor smo zbrali 1385 evrov! S prispevkom bomo nekaj otrokom omogočili letovanje z ZPM Maribor otrokom, saj si tega sicer ne bi mogli privoščiti. Njihovi zadovoljni nasmehi nam bodo največje zadovoljstvo!

 

Pred nami je le še finale letošnje 12. Otroške varnostne olimpijade, 1. junija 2017, v športni dvorani Lukna ob stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Pričnemo ob 8. uri.

Več fotografij je dostopnih na Facebook strani Slovenske policije.

 

Kategorije: Štengijada

Dodaj odgovor