*** 6. ŠTENGIJADA 12. OTROŠKE VARNOSTNE OLIMPIJADE ***

Kako hitro pretečeš 455 stopnic?

V sklopu 12. Otroške varnostne olimpijade bomo v letu 2017 izvedli 6. humanitarno prireditev „Štengijada“. Hkrati bo to tudi športno in družabno srečanje vseh, ki tradicionalno sodelujejo pri izvedbi te prireditve, ki je že prvo leto presegla omejenost delovanja zgolj na območje Policijske uprave Maribor.

Zmagovalci humanitarne prireditve, ki bo potekala vzporedno z Otroško varnostno olimpijado, bomo kot vsako leto vsi, najhitrejše tri ekipe bodo prejele pokale, najhitrejša pa tudi veliki prehodni pokal Policijske uprave Maribor. Zopet bomo strnili vrste, poskrbeli za zdrav duh v zdravem telesu, se družili in prispevali otrokom, ki bi jim radi pomagali tudi to sezono Otroške varnostne olimpijade.

V lanskem letu je najhitreje premagala 455 stopnic ekipa On running team, ki so jo sestavljali Marko Kaloh, Matjaž Črešnar in Mateja Mlinar, stopnice pa so pretekli s časom 2:48,3.

Kot vedno je pomemben namen, zaradi katerega vabimo vse sodelujoče pri 12. Otroški varnostni olimpijadi, naše prijatelje in kolege, da se po zaključku šestih predtekmovanj in pred finalom 12. Otroške varnostne olimpijade v športni dvorani Lukna pri stadionu Ljudski vrt v Mariboru, udeležite teka trojk na Kalvarijo – Odprtega prvenstva Policijske uprave Maribor.

V torek, 23. maja 2017 ob 10.00, se bomo v Mariboru pod Kalvarijo zbrali vsi, ki pripravljamo tekmovanje iz varnosti in samozaščitnega ravnanja za četrtošolce – Otroško varnostno olimpijado. Potekalo bo zbiranje prijav in prostovoljnih prispevkov, predvidoma ob 11.00 pa bo start prve ekipe. Na šestem Odprtem prvenstvu Policijske uprave Maribor „Štengijada“, bodo lahko sodelovale vse pravočasno prijavljene ekipe, sestavljene iz treh posameznikov obeh spolov, ki se bodo zapodili po stopnicah in se nato pognali naprej proti vrhu.

Stopnice bomo preskakovali z dobrodelnim namenom. V športnem duhu bodo člani ekip prispevali simbolični prostovoljni prispevek (v preteklih letih je znašala startnina 15 evrov na ekipo oziroma pet evrov na posameznika), izkupiček pa bomo v letošnjem letu namenili Zvezi prijateljev Mladine Maribor za letovanje otrok s širšega mariborskega območja.

Pogoji za sodelovanje in prijava ekip:

Ekipa je sestavljena iz treh članov. Niso pomembni kilogrami, starost ali pripravljenost posameznikov, vendar kljub temu opozarjamo udeležence, da je potrebna relativno dobra kondicija. Edini pogoj je zastopanost obeh spolov, v kakšnem razmerju pa se odloči ekipa sama. Vodja ekipe, prvo napisani, je lahko prijavil ekipo na e-naslov bostjan.vogrinec@ policija.si, lahko pa se prijavi tudi na kraju prireditve do 10.50. V prijavi naj bo navedeni imena in priimeki vseh treh članov ekipe (dva tekmovalca / ena tekmovalka ali dve tekmovalki / en tekmovalec) ter „športno“ ime, s katerim se ekipa še želi predstavljati na listi tekmovalcev. Pri izbiri imena pustite pot svoji domišljiji, najbolj pa so priljubljena šaljiva imena ekip. Prostovoljne prispevke bodo sprejemali predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor na kraju tekmovanja, ves zbrani denar pa bo namenjen v humanitarne namene – letovanju otrok s širšega mariborskega območja.

Simbolični bon z zneskom zbranih prispevkov bo predan predstavniku Zveze prijateljev mladine Maribor na finalu 12. Otroške varnostne olimpijade, 1. junija 2017, v športni dvorani Lukna pri stadionu Ljudski vrt v Mariboru, kamor ste prav tako vabljeni vsi sodelujoči.

Želimo, da se 6. „Štengijade“ v Mariboru, ki poteka v sklopu 12. Otroške varnostne olimpijade, udeležite v čim večjem številu, saj je kljub resni in zahtevni situaciji v družbi, še vedno dovolj prostora za dobro voljo in druženje, predvsem pa tudi za našo dobrodelnost in pomoč, ki jo lahko nudimo pomoči potrebnim.

Vabljeni!

 

 

Kategorije: Štengijada

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder