Danes, 9. maja 2017, se je s prvim predtekmovanjem v Cirkulanah začela že 12. Otroška varnostna olimpijada, na kateri se bodo otroci pomerili v znanju prepoznave, preprečevanja in odpravljanja posledic vsakodnevnih nevarnih situacij, pokazali pa bodo tudi, kako spretni so in kako dobro jim gre od rok skupinsko delo.

Četrtošolci se bodo pomerili v šestih predtekmovanjih, najboljše ekipe pa se bodo zbrale na zaključni prireditvi v mariborski dvorani Luknja 1. junija 2017.

Na vseh predtekmovanjih otroke spodbujamo tisti, ki skupaj skrbimo za varnost – ob reševalcih, gasilcih, vojakih in predstavnikih Uprave RS za zaščito in reševanje, tudi policisti Policijske uprave Maribor.

20 ekip z območij policijskih postaj Ormož, Podlehnik in Gorišnica ter ena iz sosednje Hrvaške, ki so štele po deset otrok, se je pomerilo v štirih igrah.

Na prva tri mesta so se uvrstili:

  1. Osnovna šola Videm – podružnica Sela,
  2. Osnovna šola Ivanjkovci,
  3. Osnovna šola Franje Serta, Bednja (Hrvaška),
  4. OŠ Gorišnica – 4.B.

Prve štiri ekipe so se uvrstile v finale, ki bo 1. junija v Športni dvorani »Lukna« v Mariboru.

Kot vsa leta doslej tudi tokrat ni šlo brez dežja. Zadnja, »mokra igra« je bila zares mokra. Vendar to zagrizenih tekmovalcev ni oviralo in ni vplivalo na dobro voljo in ne na športni in tekmovalni duh. Tekmovalci so opravili nalogo z odliko.

 

Navkljub slabšemu vremenu smo se imeli odlično, razšli pa smo se v upanju, da se ponovno snidemo na finalu 1. junija v Mariboru, nekateri pa nas bodo obiskali še na Štengijadi 23. maja.

Več fotografij najdete na Facebook strani https://www.facebook.com/Otro%C5%A1ka-Varnostna-Olimpijada-343287545871253/?fref=ts.


Dodaj odgovor