Za nami je še predzadnji dogodek letošnje Otroške varnostne olimpijade, 5. Štengijada, ki se je odvijala v torek, 24. maja, na stopnicah na mariborsko Kalvarijo.

36 ekip se je zbralo pri Zavodu Antona Martina Slomška in se navkljub slabemu vremenu spoprijelo s tekom (pa tudi s hojo) po 455 stopnicah na vrh Kalvarije. Ekipe sodelujočih pri izvedbi Otroške varnostne olimpijade so prišle iz vrst policije, Slovenske vojske, osnovnih šol, varnostnih podjetij, medijev, reševalcev in zasebnih podjetij.

Na prva tri mesta so se uvrstili:
1. On running team (Marko Kaloh, Matjaž Črešnar in Mateja Mlinar) s časom 2:48,3
2. Dvojka 1 – Policijska postaja Maribor II (Gregor Pisanec, Sašo Magdič in Ksenja Pušnik) s časom 2:54,7 in
3. 1. ekipa Policijske postaje Slovenska Bistrica (Aleksander Lubej, Mateja Pokrivač in Venčesalav Markuš) s časom 3:18,9.

 


Sodelujoče in goste so pozdravili predsednik Zveze prijateljev mladine Maribor Sašo Mikič, podžupan Mestne občine Maribor Zdravko Luketič in direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek, ki so sodelovali tudi na svečani podelitvi pokalov.

Tako kot pri izvedbi večine predtekmovanj Otroške varnostne olimpijade, tudi pri Štengijadi brez dežja ni šlo. Očitno pa je bilo pri teku na Kalvarijo toliko pozitivne energije, zaradi česar se nas je usmililo še vreme, zaradi česar sta drugi del tekmovanja in razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov potekala v suhem vremenu.

https://www.youtube.com/watch?v=V3Be-cO_kek

Dobre volje in športnega duha je bilo navkljub slabšemu vremenu obilo, pred nami pa je v letošnji 11. Otroški varnostni olimpijadi le še finale, ki se bo zgodilo 2. junija v dvorani Luknja poleg stadiona Ljudski vrt v Mariboru, s pričetkom ob 8. uri.

Kategorije: Štengijada

Dodaj odgovor